BMW Manufacturing Hungary Kft.

BMW Group Gyár Debrecen

A BMW Group a világ vezető prémium autó- és motorkerékpár-gyártó vállalata, amely világszerte több mint 30 járműgyártó és -összeszerelő létesítményt üzemeltet, mintegy 150 000 embert foglalkoztat, termékeit pedig értékesítési hálózatán keresztül a világ több mint 140 országában forgalmazza.

A BMW Group sikerét hosszú távú gondolkodással és felelős működéssel alapozta meg. A vállalat stratégiájának alapvető építőeleme a környezetvédelmi szempontból és szociálisan is fenntartható értéklánc, a termékei által képviselt, mindenre kiterjedő felelősség és az erőforrások megőrzése iránti elkötelezettség.

Debrecenben a BMW Group egy teljes értékű autógyárat épít fel, présüzemmel, karosszériaépítő részleggel, fényezőműhellyel és összeszerelő csarnokkal, valamint az elektromos hajtáshoz szükséges akkumulátorcellák összeszerelését házon belül lehetővé tevő, egyedi akkumulátor-összeszerelő üzemmel. A Debrecen északnyugati térségében, több mint 400 hektárnyi területen elterülő üzem a vállalatcsoport első olyan egysége, amelyet már a tervezés első fázisától teljes egészében az új autóipari mércét jelentő iFACTORY koncepció mentén fejlesztettek, ennek köszönhetően a nemzetközi gyártási hálózat első emisszió-mentes autógyára lesz.

A BMW iFACTORY gyártási stratégia három kulcsfontosságú területre összpontosít. A gyártás a letisztultságnak, a precizitásnak és a rendkívüli rugalmasságnak köszönhetően HATÉKONY; a fenntarthatóság, az erőforrás-hatékonyság és a körforgásos gazdaság miatt ZÖLD; az adattudomány, mesterséges intelligencia és virtualizáció alkalmazásának révén pedig DIGITÁLIS.

Szintén az iFACTORY koncepció tette lehetővé, hogy 2023 márciusában, több mint két évvel a fizikai termelés hivatalos beindítása előtt virtuálisan már elindult a járműgyártás a leendő debreceni gyárban –, hiszen a debreceni a BMW Group első olyan létesítménye, amelyet teljesen virtuálisan terveznek és validálnak.

A BMW Group Gyár Debrecenben 2025-ben kezdődik a termelés, több mint 1500 munkavállalóval, egyben ekkor gördül le a gyártósorról a BMW Debrecenben debütáló, tisztán elektromos meghajtású NEUE KLASSE generáció első modellje is. A BMW teljesen új technológiai platformot fejleszt a NEUE KLASSE modellgeneráció számára, amelynek elnevezése tisztelgés és egyben utalás az 1960-as évek úttörő BMW modelljeiben rejlő innováció előtt, amely új lendületet adott a német prémiummárka mai napig tartó sikertörténetének.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk.