Ceva-Phylaxia Zrt.

A Ceva egy nemzetközi vállalatcsoport, francia tulajdonosokkal. 46 országban vannak bázisaink és több mint 110-ben végzünk munkát. 13 kutató-fejlesztő központunk, 23 gyártórészlegünk és több mint 6000 alkalmazottunk van világszerte. A Ceva-Phylaxia egy GMP minősítéssel rendelkező üzem. Állatgyógyászati készítmények előállításával foglalkozik.

Az állatgyógyászati piacon jelenleg a 6. helyet foglalja el, a cél 2020-ra bekerülni az első ötbe. Erre minden esély megvan, mert a Cevá-t jelenleg az egyik legdinamikusabban fejlődő állatgyógyászati cégként tartják számon a versenytársak körében. A Ceva csoport 2000 óta évente átlagosan 12%-ot növekedett.

A biológikum gyártás, azaz a vakcinák előállítása 8 telephelyen történik: Magyarországon a Ceva-Phylaxiában, az USA-ban a Biomune-ben, Mexikóban, Brazíliában, Argentínában, Kanadában Kínában és Franciaországban.

Biológiai alapanyagokból, tojásból vagy szövetalapon állítjuk elő a vakcinákat. A vakcinák mellett a cég gyógyszerkészítmények előállításával is foglalkozik.

A Ceva-Phylaxia teljes körű tevékenységet folytat, amely magában foglalja a kutatás-fejlesztést, a termelést és a törzskönyvezést is.

A termelés szigorú szabályok betartása mellett történik, a vállalat GMP tanúsítvánnyal rendelkezik. A GMP, vagy helyes gyártási gyakorlat szigorú európai minőségbiztosítási szabályrendszer. A vállalat története egészen 1912-ig nyúlik vissza, amikor Köves János megalapította a Phylaxia Oltóanyagtermelő Nyrt-t. Célja olyan oltóanyagok kifejlesztése és előállítása volt, amelyek biztosítják a régió nagy létszámú sertésállományának védelmét a súlyos sertéspestis járvány ellen.

A vállalat tevékenysége azóta is szoros és közvetlen kapcsolatban áll a biológiai kutatással és fejlesztéssel.

A Campus kutatói nemzetközileg elismert szakértők. Fontosnak tartjuk, hogy folyamatosan nyitottak legyünk az új és innovatív megoldásokra, ezzel elősegítve, hogy a vállalat megőrizze piacvezető pozícióját Magyarországon. Cégünk fő erőssége a társaság szakértőinek és specialistáinak az elmúlt évtizedekben felhalmozott szaktudása, különös tekintettel azon eredményekre, melyek bizonyos betegségek célzott kutatásaira irányultak.

Jelenleg több mint 900 főt foglalkoztatunk – az elmúlt 15 évben dupálzódott meg ez a létszám, míg termelési kapacitásunk a 20-szorosára emelkedett. Dinamikus növekedésünk továbbra is folyamatos mind a létszám, mind a kapacitásbővítés, beruházás tekintetében.