Kedves Sajtó munkatársak!
Köszöntjük Önöket, a MŰISZ Sajtóportálján!

AKTUÁLIS SAJTÓKÖZLEMÉNYEK /
FRISS INFORMÁCIÓK
A DIÁKMUNKA VILÁGÁBÓL
01

Október

Új szolgáltatással jelentkezett MŰISZ Iskolaszövetkezet

Nyolcvan órát dolgoztam a hónapban, az órabérem 1000 forint, mégis csak 68 ezer forint lett a fizetésem, hogyan lehet ez?

01

Október

Diákmunka: aranyat érhet a nyelvtudás

Egyre több lehetőséget nyújt a diákmunka; már rég nem igaz, hogy az csak valamilyen monoton és unalmas meló lehet, mint például a jól ismert szórólapozás vagy árufeltöltés.

01

Október

Munkavállalás és pénzügyek - nem lehet elég korán kezdeni a nevelést

A pszichológus szerint már óvodáskorban érdemes elkezdeni a gyerekek pénzügyi nevelését, mert így nagyobb eséllyel alakul ki bennük később, hogy tegyenek és dolgozzanak céljaiért.

2017

Június

Diákmunka: Az életre nevel.

Könnyen jön, könnyen megy - mondják sokszor a pénzről. Ám aki egy hónapot is dolgozott már az életében, az tudja, hogy bizony iokszor a pénz inkább nehezen jön, mint könnyen, és aztán pikk-pakk elköltiük. Egy úi okosteleíon vagy a nyári íesztiválbelépő pilIanatok alatt Ie tudja nullázni a szorgOs munkával megkeresett zsebpénzkészletünket.

7

Június

Szerzdődés nélkül át is verhetik!

Több ezer diák vállal munkát a nyári hónapokban egy kis zsebpénzért.De a fő veszély a tájékozatlanság.

30

Május

Kedves Szülők! Tudják, hogy milyen előnyökkel jár a diákmunka? Elmondjuk!

Manapság egyre kevesebb család engedheti meg magának, hogy gyerekeik egyetemi életét is saját zsebből finanszírozzák. Ettől persze még kell a pénz a tandíjra, az egekbe szökött albérleti díjakra, a rezsire és akkor sok más költségről nem is beszéltünk. A diákmunka viszont leveheti az anyagi terhet a szülők válláról és a fiataloknak is jó tapasztalatszerzési lehetőséget jelenthet a munka világában.

30

Május

Diákmunka: Aprópénz helyett karrier!

Ideje leszámolni azzal a tévképzettel, miszerint a diákmunka csak monoton szórólapozás vagy valamilyen árufeltöltős meló lehet. Egyre több cég keres motivált, nyelveket tudó diákokat komolyabb, jól fizető munkakörök betöltésére, és az sem kizárt, hogy az egyetem befejezése után rögtön állást ajánljanak a jól teljesítő diákoknak.
Diákként azt is érdemes fejben tartani, hogy a cégeknél ledolgozott idő az önéletrajzunkban is jól mutat...

30

Május

Motiváció és szaktudás: már itt van a diákmunkások új generációja!

Bármelyik cégnél előfordulhat, hogy gyorsan és olcsón kell megoldani a munkaerőhiányt, de a tűzoltáson túl egyre több cég alkalmaz diákmunkásokat a rendes ügymenet során, mert a diákmunkások “új generációja” már szakmai tudással felvértezve és motiváltan vág bele a munkakeresésbe. Az egyik kolléga jól megszokott több hetes nyaralását tölti, egy másik munkatárs hosszabb időre lebetegedett és persze valaki pont most gondolta úgy, hogy ideje váltani. A munka viszont nem vár, a határidőket tartani kell, a megrendelők és az ügyfelek pedig türelmetlenek....

SAJTÓMEGJELENÉSEK - 2016-2017 /
Gepnarancs.hu
2017. június 23.
Turizmus.hu
2017. június 21.
24.hu
2017. június 20.
Bors.hu
2017. június 07.
Szakszervezetek.hu
2017. június 07.
Hirado.hu
2017. június 01.
Femina.hu
2017. május 29.
Profit7.hu
2017. május 29.
Videk.ma
2017. május 29.
Életforma.hu
2017. május 24.
Hrportal.hu
2017. Május
Turizmus online
2016. május 24.