Miért jó csapatban dolgozni? Erre a kérdésre mindenki más választ adna. Azért biztosan jó, mert megoszlanak a terhek, és hatványozódnak az ötletek, készségek. Ugye?

Ugyanakkor, a csapatban súrlódások lehetnek, a sok, hétköznapot megkeserítő apróság. és mégis, azok a munkahelyek, ahol csapatba tudunk dolgozni, sokkal sikeresebbek. Vajon miért?

Csapatban dolgozni jó

Amikor az ember kezdő, nagyon jó dolog, hogy csapatban dolgozhat, mert van kitől tanulni. Van kihez fordulni, amikor probléma vagy hiba van.

A cégek eleve mentor programmal működnek, mert senki sem tudhat mindent, főleg nem kezdőként, vagy teljesen újként. Elvégre minden cég egyedi. Az új munkahelyen mindenki kezdő az első időszakban.

Tehát a csapatra szükség van.

 

Mindenkinek más az erőssége

Lehet, hogy kívülről úgy tűnik, minden eladó ugyanazt csinálja egy boltban. És mégis, a csapatban kialakulnak a szerepek. Mert mindenkinek más az erőssége.

Nem véletlen, hogy nagy cégek épülnek arra, hogy kiderüljön, kinek mi a testhez álló, és mi az a helyzet, amiben nem boldogul. Ebből kiderül, milyen csapatban fog tudni jól teljesíteni.

Nézzünk egy egyszerű dolgot. Szeretünk olvasni, vannak kedvenc íróink. Azonban az összes könyv első oldalain azt láthatjuk, hogy az író, akiről azt hittük, hogy magányos farkasként otthon írogatja a könyveit, több tíz embernek mondd köszönetet az együttműködésért.

Valójában semmi sem megy egyedül. A csapatra szükség van.

 

Valaki mindig átsegít a nehezén

A munka hektikus, vannak nagyon nehéz napok is. A csapatban azonban mindig lesz legalább egyvalaki, akinek épp jókedve van. Az ő lendülete segíteni fog a többieknek is.

Biztos tapasztaltad már. Bementél a szürke hétfőn dolgozni, és pár óra múlva azon kaptad magad, hogy jókedvűen nevetgéltek egy kollégával.

A jó csapat felemeli a tagjait. Törekedj rá te is, hogy jó csapattag legyél. Határozd meg az erősségeidet. fejleszd magad. És keresd a csapatokat a munkán kívüli életedben is. Mert ha bajba kerülsz, mindig lesz valaki, aki segít és felemel.

The post Miért jó csapatban dolgozni? appeared first on MŰISZ BLOG.

Szerző:
Ferge Balázs
Publikálva:
2023. június 28.
Kategória:
Közérdekű információk
Oszd meg ismerőseiddel

Hogyan vállalhatsz diákmunkát?

 1. Regisztrálj gyorsan és egyszerűen az oldalunkon!
 2. Töltsd ki a profilodat a megfelelő adatokkal, dokumentumokkal!
 3. Jelentkezz egy munkára!
  Csak egy konkrét munkára jelentkezve tudod elindítani iskolaszövetkezeti tagságod!
 4. Legyél te is MŰISZ tag!
 5. Fogadd el online a munkaszerződésed, az adminisztrációt bízd ránk!
 6. Nem tudod hogyan kezdj hozzá? Bármilyen kérdésed lenne, fordulj hozzánk elérhetőségeink egyikén!

Feltételek

A munkavállaláshoz két feltételnek kell együttesen megfelelned:

 • betöltötted a 16. életéved (nyári szünetben 15. életéved)
 • nappali tagozatos, aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkezel
 • passzív jogviszony esetén 25 év alatti az életkorod